Windows 11 hinta

Windows 11 hinta
Windowsin vuoden 2021 lopussa julkaisema 11. käyttöjärjestelmä tuli monelle käyttäjälle yllätyksenä. Yllätys oli kuitenkin positiivinen sellainen, sillä aiemmin ajateltiin 10. käyttöjärjestelmän olleen Windowsin kaikkein viimeinen. Onneksi kaikki Windows 10 käyttäjät saivat ja saavat edelleen päivittää tietokoneensa täysin ilmaiseksi uudempaan käyttöjärjestelmään. Käyttöjärjestelmän voi myös ostaa, eikä Windows 11 hinta ole sen etuihin nähden turhan suuri. Tässä artikkelissa kerromme sinulle tarkemmin, kuinka paljon uusin käyttöjärjestelmä suunnilleen maksaa, ja millaisia ominaisuuksia se sisältää.

Mistä löytää paras Windows 11 hinta?

Windows 11 pro hinta riippuu täysin siitä, mistä ohjelmiston ostaa, ja millaisia ominaisuuksia ohjelmistolta haluaa. Kaikkein edistyneimmät ominaisuudet saa käyttöönsä reilulla 200 euron hinnalla Suomesta ostettuna. Tähän pakettiin kuuluu myös se, että ohjelmiston voi asentaa useammalle laitteelle.

Kaikkiin Windows 11 pro -versioihin sisältyy edistyksellinen suojaus, eli laitesalaus, etsi laitteeni -ominaisuus sekä palomuuri. Et siis tarvitse erillistä virustentorjuntaohjelmistoa Windowsin kaveriksi, sillä kaikki on sisäänrakennettu. Tämä säästää myös hinnassa, sillä suojausohjelmistot päivittyvät automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen uusia tietyn väliajan kuluttua.

Halvimmillaan ohjelmiston saa hankittua noin 20 eurolla yhdelle laitteelle. Tällöin mukaan ei kuitenkaan tule kaikkein edistyksellisimpiä ominaisuuksia, mutta kaikki tärkeimmät Windowsin uudistukset sisältyvät hintaan. Voit siis saada ohjelmiston käyttöösi myös pienemmällä budjetilla.

Voiko ohjelmiston saada täysin ilmaiseksi?

Windowsin 11. käyttöjärjestelmän voi saada täysin ilmaiseksi, jos omistaa laitteen, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä. Tällöin päivityksen voi ladata suoraan oman tietokoneen päivitykset-välilehdeltä, eikä se maksa käyttäjälle mitään. Myöskään tulevat käyttöjärjestelmän päivitykset eivät ole maksullisia.

Jos olet kiinnostunut päivittämään tietokoneesi Windows 11 -käyttöjärjestelmään, sinun kannattaa tarkistaa tukeeko tietokoneesi kyseistä järjestelmää. Se selviää helposti Microsoftin omilta sivuilta, sillä he tarjoavat sivustollaan helppokäyttöisen sovelluksen, joka kertoo hetkessä, onko tietokoneesi yhteensopiva uusimman käyttöjärjestelmän kanssa. Jos kiinnostuit, voit myös lukea lisää aiheesta sivustomme muiden artikkeleiden kautta.

Windows 11 hinta vanhemmille järjestelmille

10-versiota vanhempia järjestelmiä käyttäviäkin saattaa kiinnostaa Windows 11 hinta. Jos järjestelmä on vanha, todennäköisesti on laitekin. Näin ollen aivan ensimmäiseksi on syytä varmistaa, että tietokone todellakin täyttää uuden version vaatimukset. Päivitystä ei nimittäin kannata edes yrittää, jos on epävarma yhteensopivuudesta. 11-version laitevaatimuksia on kutsuttu tiukoiksi, joten jos laite on useita vuosia vanha, todennäköisyys epäonnistumiselle on suuri. Jos laite kuitenkin on yhteensopiva, onnistuu päivitys, toki muutaman välivaiheen kautta.

Windows 8 -järjestelmän käyttäjien on mahdollista saada 11-versio ilmaiseksi. Päivittäminen suoraan uusimpaan versioon ei mitä todennäköisimmin onnistu, mutta hätä ei ole tämännäköinen. Windows 10 -päivitys on 8-version käyttäjille ilmainen, ja 11-päivitys taas on ilmainen 10-version käyttäjille. Näin ollen päivittämällä kasiversion kymppiin ja siitä edelleen uusimpaan järjestelmään saa päivityksen täysin ilmaiseksi.

Windows 7 -järjestelmän tapauksessa toimii sama taktiikka. Ensin on päivitettävä 10-versioon ja siitä sitten 11-versioon. Päivitys on ilmainen, mutta toki on huomioitava, että se ei välttämättä ole sitä loputtomasti. Ei siis ole takeita siitä, että 7- tai 8-versiot voidaan päivittää ilmaiseksi loputtomasti. Jos siis itse vielä empii päivittämistä, joka laitevaatimusten täyttyessä on ehdottoman suositeltava toimenpide, kannattaa seurata aiheeseen liittyvää uutisointia. Päivitys kannattaa luonnollisesti tehdä silloin, kun sen vielä saa täysin ilmaiseksi!

Joillakuilla saattaa olla käytössä jokin vieläkin iäkkäämpi järjestelmä, kuten Vista. Heidän kannaltaan huono uutinen on, ettei suoraa tapaa päivittää 10- saatikka 11-versioon ole. Päivitys on näin ollen tehtävä hankkimalla uusi järjestelmä erikseen ja asentamalla se manuaalisesti vanhan tilalle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uusi järjestelmä on ostettava: vaihtoehtoina on ostaa 10-versio ja päivittää se tai ostaa 11 suoraan. Jälleen on muistutettava, että jos tietokone on samoilta ajoilta kuin Vista tai muu vanhempi järjestelmä, ei se vastaa 11-version vaatimuksia. Todelliset kustannukset nouseva siis entisestään, sillä edessä on uuden tietokoneen ostaminen.

Windows 11 hinta tulevaisuudessa

Uuden järjestelmän alkutaipaleella Windows 11 hinta on ollut pyöreä nolla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi sitä loputtomasti. On siis hyvinkin mahdollista, että jossakin vaiheessa uusi järjestelmä muuttuu kaikille maksulliseksi.

Jos Windows 11 hinta muuttuisi, olisi sen ajankohtaa vaikeaa arvioida. Varmaa on oikeastaan vain se, että Microsoft tiedottaisi asiasta hyvissä ajoin etukäteen. Aihepiiriin liittyviä uutisia on siis hyvä seurata, jotta tämä ei tulisi yllätyksenä. Käyttöjärjestelmille tyypillistä on, että niiden tuki loppuu joskus. On siis mahdollista että 10-versionkin tuki loppuu joskus vuosien kuluttua, jolloin 11-versioon siirtymisestä tulee käytännössä pakollista. Tätä silmällä pitäen olisi tietenkin viisasta tehdä päivitys silloin, kun sen vielä saa ilmaiseksi.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä, uusi järjestelmä on ilmainen Windows 10:n käyttäjille. Myös joidenkin vanhempien käyttöjärjestelmien päivitys onnistuu ilmaiseksi muutamien välivaiheiden kautta.
Tällä hetkellä päivittäminen ei ole pakollista. Näin ei välttämättä aina ole, sillä on mahdollista, että 10-version tuki joskus loppuu, jolloin uusimpaan versioon päivittämisestä tulee käytännössä pakollista.
Uuden järjestelmän lisenssin voi saada parilla kympillä, kun taas koko järjestelmän ostaminen maksaa yli 100 euroa. Hinta on siinä mielessä kohtuullinen, että se on linjassa muidenkin Microsoftin järjestelmien hintojen kanssa.
Tämä riippuu täysin käyttäjästä. Kannattaa tutustua uuden järjestelmän ominaisuuksiin ja selvittää, ovatko ne juuri itselle sopivia. Jos ne ovat itselle mieluisia ja hyödyllisiä, on Windows 11 tietenkin hintansa arvoinen.