Aja Windows 11 puhelimessa ja pelaa PC-pelejä

Aja Windows 11 puhelimessa ja pelaa PC-pelejä

Varsinaista matkapuhelinversiota Windows 11 -käyttöjärjestelmästä ei löydy, mutta järjestelmä on optimoitu toimimaan erilaisilla pienemmillä näytöillä ja rajatuimmilla resursseilla olevilla laitteilla, kuten kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja 2-in-1-laitteissa.

Windowsin asentaminen onnistuu kuitenkin edelleen tänä päivänäkin matkapuhelimeen, jos puhelimessasi vain riittää muistia, ja siinä on riittävän tuore Android-versio.

Windows 11 -käyttöjärjestelmää voi ajaa virtuaalikoneessa Android 13 -puhelimissa. Vaihtoehtoisesti voit asentaa puhelimeesi Computer Launcher 2 -nimisen ohjelman sovelluskaupasta. Nämä eivät ole kuitenkaan optimaalisia ratkaisuja.

Parasta on käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää laitteissa, jotka tukevat sitä täydellisesti. Joitakin pelejä pystyy pelaamaan mobiililaitteestasi Xbox-palveluiden kautta.

Käytä Windows 11:ta äärimmäiseen liikkuvuuteen

Windows 11 on todellakin suunniteltu liikkuvuutta ajatellen. Siihen on sisällytetty laaja valikoima ominaisuuksia ja optimointeja käyttökokemuksen parantamiseksi eri laitteilla, kuten erilaiset kannettavat laitteet. Tässä on joitain tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka edistävät Windows 11:n soveltuvuutta äärimmäiseen liikkuvuuteen:

 1. Suoraviivainen käyttöliittymä, joka toimii erinomaisesti kannettavissa laitteissa.
 2. Optimoidut kosketusohjaimet. Windows 11 sisältää kosketussyötteen optimoinnit, mikä helpottaa kosketusnäyttölaitteiden navigointia ja käyttöjärjestelmää laitteissa, jotka on suunniteltu käytettäväksi kosketusnäytöllä.
 3. Parannetut Snap Layouts ja Snap -ryhmät. Nämä toiminnot helpottavat ikkunoiden järjestämistä ja moniajoa, jolloin käyttäjät voivat helposti liikkua ja toimia eri sovellusten ja ikkunoiden välillä.
 4. Virtuaaliset työpöydät tarjoavat organisoidumman ja tehokkaamman työtilan, mikä on erityisen hyödyllistä moniajossa pienemmillä näytöillä.
 5. Microsoft 365 -palvelut: OneDrive, Outlook ja Teams
 6. Parannettu suorituskyky. Järjestelmä on aiempaa nopeampi ja virrankäyttöä on optimoitu akulla toimiville laitteille.
 7. Microsoft Store. Sovelluskauppa tarjoaa niin vanhemmat Win32-sovellukset kuin modernit Universal Windows Platform (UWP) -sovellukset.

Kaiken kaikkiaan Windows 11 tarjoaa valikoiman ominaisuuksia ja optimointeja, jotka on räätälöity mobiilikäyttäjien tarpeisiin, mikä tekee siitä vakuuttavan valinnan äärimmäiseen liikkuvuuteen eri laitteilla.

Pelaaminen valloilleen

Windows 11 sisältää monia parannuksia ja optimointeja, joilla pelien suorituskykyä ja käyttökokemuksia on saatu parannettua huomattavasti. Tässä muutamia parannuksia ja muutoksia pelikokemuksen parantamiseksi:

 • DirectX 12 Ultimate antaa mahdollisuuden huippuluokan grafiikoihin ja laitteen suorituskyvyn optimointiin.
 • Pelitila tarjoaa optimoidut resurssit ja suorituskyvyn peleille.
 • Xbox-integraation avulla saumattomat yhteydet Xbox-palveluihin
 • Parannettu grafiikka ja tuki uusille edistyneille grafiikkakominaisuuksille
 • Uudet peliominaisuudet
 • Yhteensopivuus laajan PC-pelivalikoiman kanssa

Windows 11 -puhelin PC-pelaamiseen tien päällä

Windows 11 -käyttöjärjestelmä ei toimi virallisesti matkapuhelimissa, mutta sen ajaminen onnistuu muutamissa mobiililaitteissa ongelmitta. Osan suosikkipeleistäsi voit ladata suoraan Windows Store:sta Windows 11 -laitteeseen, tai pelejä voi pelata myös Xbox-palveluiden kautta laitteessa.

Saumaton integrointi

Windows 11:n sisältämä Xbox-integraatio (Xbox Games Pass, Xbox Live, Xbox Cloud Gaming) mahdollistaa PC-pelien ja Xbox-pelin pelaamisen Windows 11 -käyttöjärjestelmää ajavassa mobiililaitteessa.

PC-pelien pelaaminen taskukokoisella teholla

Jos haluat pelata PC-pelejä kannettavalla laitteella tai mobiililaitteella, se onnistuu parhaiten Windows 11 -järjestelmää pyörittävällä pienellä kannettavalla tietokoneella, tabletilla tai 2-in-1-laitteella.