Laita Windows 11 näyttämään macOS:ltä

Laita Windows 11 näyttämään macOS:ltä

Monia tietokoneen käyttäjiä houkuttelevat Mac-tietokoneet ja niiden macOS-käyttöliittymä, mutta he ovat syystä tai toisesta kiinni Windows 11 -koneessa. Windows 11 ja macOS ovat ulkonäöltään melko lähellä toisiaan, mutta monen mielestä macOS on selkeämpi ja helpompi käyttää.

Esittelemme tässä muutaman keinon, joilla saat Windows 11 -laitteesi käyttöliittymän muistuttamaan macOS-käyttöliittymää.

Windows 11:n muuttaminen

Windowsin käyttöliittymän muokkaaminen itse käyttöjärjestelmässä tai siihen sisältyvissä ohjelmissa kooditasolla ei ole suositeltavaa, koska se rikkoisi mitä todennäköisimmin lisenssisopimuksia tai käyttöoikeuksia. Lisäksi tällaiset muutokset voivat aiheuttaa vakavia toiminnallisuusongelmia tai tietoturvariskejä tietokoneellesi.

On olemassa kuitenkin muutamia suhteellisen turvallisia konsteja ja tapoja luoda macOS-tyylistä ilmettä tietokoneellesi:

  1. macOS:ää jäljittelevät teemat ja ulkoasut
  2. macOS-tyyliset kuvakkeet
  3. Tehtäväpalkki. Voit muuttaa tehtäväpalkin asetuksia läpinäkyvämmäksi tai piilottaa palkin kokonaan, jotta se muistuttaisi macOS:ää.
  4. Fontit. Voit päivittää Windows 11:n fontit näyttämään macOS:ltä. Silloin voi käyttää San Francisco-fonttia, joka on laajalti käytössä macOS:ssä.
  5. Taustakuvat. Valitse taustakuvia, jotka ovat samankaltaisia kuin macOS:n oletustaustakuvat.
  6. Kursorit ja hiiren kohdistin. Voit päivittää kursorit näyttämään Macin kursorilta ja hiiren kohdistimelta.

Muista ladata teemat, taustakuvat ja muut vain turvallisista palveluista. Niistä löytyy netistä paljon versioita, joista saa varmasti ja helposti viruksen tietokoneelleen. Sinun kannattaa muistaa, että teet nämä muutokset omalla vastuullasi. Ne voivat vaikuttaa tietoturvaasi, käyttöjärjestelmäsi vakauteen ja toimivuuteen. Ennen muutosten tekemistä varmista, että varmuuskopioit tärkeät tiedostot ja että ymmärrät, mitä muutoksia teet järjestelmääsi.

macOS-tuntumaa Windowsille

macOS-tuntumaa voi hakea Windowsille myös lataamalla ”macOS Transformation Pack” – tai ”macOS UX Pack” -ohjelman tietokoneelleen. Nämä ovat teemoja ja ohjelma-/ominaisuuspaketteja, joilla saa muutettua Windowsin käyttöliittymän muistuttamaan macOS:ia kertaheitolla.

Ne ovat melko turvallisia käyttää, mutta sinun kannattaa kuitenkin muistaa, että nämäkin muutokset teet omalla vastuullasi.

Uusittu Windows 11

Windows 11 on varsin lähellä macOS:ää toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan. Suurimmat erot ovat kosmeettisia eroja. Pääset muuttamaan ja päivittämään monia niistä turvallisesti Windowsin omien asetusten kautta (teemat, ulkoasut, kuvakkeet). Internetistä löytyy taustakuvia, ikoneita, äänitiedostoja ja muita juttuja muutosten tekemiseen.

Muutamaa Windows 11-toimintoa voi parantaa ja muuttaa yksinkertaisesti lähemmäksi Macin vastaavia lataamalla ja asentamalla muutamia ohjelmia ja päivityksiä tietokoneelle.

Käytä Windows 11:ta macOS-piirteillä ja ominaisuuksilla

Tutkimalla ja lukemalla vähän internetistä ja muista lähteistä löydät pilvin pimein neuvoja ja vinkkejä, joilla saat Windows 11 -tietokoneesi muistuttamaan macOS-tietokonetta niin piirteiltään kuin ominaisuuksiltaan.

Täydellistä macOS:ää et Windows 11:sta saa, mutta todella lähelle päästään tänä päivänä.

PC-pelaaminen tien päällä

PC-pelaaminen tien päällä voi olla haastavaa. Se on kuitenkin mahdollista nykyään nykyaikaisten pelikäyttöön sopivien kannettavien tietokoneiden ja oikeiden oheislaitteiden kanssa. Hyvää pelikokemusta varten kannattaa hankkia pelihiiri, hyvä näppäimistö pelaamiseen ja laadukkaat kuulokkeet.